Ivan Demidov: Russere bekymret for online pokers fremtid

ivan demidov

Man kan stadig spille online poker i Rusland, men fremtiden er uvis, hvis en ny lov bliver vedtaget, fortæller den russiske pokerstjerne Ivan Demidov til PokerListings.

Russiske Ivan Demidov er nok bedst kendt i Danmark som ham, Peter Eastgate besejrede heads-up ved WSOP Main Event i 2008.

Demidov fik et plaster på såret i form af $5,8 millioner for andenpladsen, hvilket fortsat placerer ham som den spiller i Rusland, der har vundet flest penge.

Gevinsten har dog ikke forandret Demidovs liv sønderligt meget. Han er ganske vist flyttet tættere på centrum i Moskva, han har råd til at spise på de gode restauranter, men han er stadig vild med strategispil og yderst kritisk overfor styret i Rusland.

Selvom de russiske spillere vandt omkring en tredjedel af alle WCOOP-turneringer for nyligt, så er online poker stadig i en gråzone i Rusland. En internetudbyder lukkede forleden adgangen til spillesider på nettet, og så længe Putin sidder på magten, virker det ikke til, at der vil ske noget.

Det fortæller Ivan Demidov blandt andet om i et interview med PokerListings Giovanni Angioni:

PokerListings: Hvordan er status for online poker i Rusland? Mange vil sikkert spørge ”kan man virkeligt stadig spille”?

Ivan Demidov: Man kan stadig spille. Men folk er bekymrede, fordi Dumaen (det russiske parlament) vil lave en lov – og den bliver nok vedtaget – som ikke direkte har med poker at gøre, da der ikke er nævnt noget med ”poker” i teksten.

Loven forbyder online casinoer og online gambling, så det er ikke direkte mod poker. Så jeg vil sige: 80% chance for at alt går godt, og måske 20% -  well…

For os virker det som om, at Rusland har en meget mærkeligt forhold til poker. Tag for eksempel bare live poker.

Ja, det er ulovligt.

Ivan Demidov
Ivan Demidov ved WSOP Main Event 2008.

Hvorfor?

Fordi… du må forstå, hvordan tingene foregår i Rusland. Det virker på denne måde: en eller anden vigtig person kunne ikke lide poker… og så blev det forbudt. Der er ingen anden forklaring.

Men giver folk bare op? Har I ikke nogen, som prøver at få legaliseret poker?

Der er mange, som prøver på det – det gør jeg også selv. Sammen med nogle andre har vi lavet en NGO for pokerspillere, hvor vi har kontakt til regeringen og prøver at få ændret noget. Men indtil videre er der ikke sket noget.

Der er ingen i det russiske parlament, som tør at tale om poker.

Måske vil den økonomiske situation i Rusland hjælpe, da styret måske kan få nogle penge ud af det ved at tillade det.

Så måske vil noget ændre sig – men for mig, er det stadig 80-20.

Lad os sige, at de 20% slår de 80% og Rusland lukker for online poker. Ville du så flytte ud af landet og hvor?

Jeg ville helt sikkert flytte, hvis noget går galt. Hvis det sker, vil jeg nok i starten flytte til Kiev (Ukraine, red.), da det er let.

Ellers kan jeg godt lide Californien.

Så du ville gerne flytte til USA?

Hvis de ville legalisere online poker, hvorfor ikke? Jeg kan også godt lide Barcelona.

Men her vil du komme til at spille på .es-netværket. Ville du være tilfreds med det?

Jeg har hørt, at de vil ændre det og lave et fælles netværk for Italien og Spanien.

Hvilket lyder som gratis penge til dig, ikke?

Ja, måske (griner).

Tatiana Barausova
Farvel til Tatjana Barausova...

Tatjana Barausova er ikke en del af Team PokerStars online-hold længere – ved du hvad årsagen er?

Ja, det gør jeg. Jeg talte med hende, og hun besluttede sig for, at hun ikke ønskede at være en offentlig figur.

Der var ikke noget, som gik galt. Kontrakten var udløbet, og hun ønskede at stoppe.

Du har selv været online gamer og startede med at spille Age of Empires, Starcraft og World of Warcraft.

Ja, jeg kan godt lide strategispil (griner).

Godt, for jeg ville gerne spørge dig om, hvad du har lært fra de spil, som du kunne overføre til poker?

Det er ret sjovt – hør her. Da jeg startede med poker var min på præcis samme måde, som da jeg spillede computerspil.

Jeg ville stå op, sidde ved computeren, spille i lang tid, arbejde på mit spil og strategi og så chatte med mine venner online.

Det er svært at forklare overfor folk, som arbejder på et kontor fra 9 til 17. Da jeg spillede computer, havde jeg ikke et kontor, hvor jeg tog hen – hvis jeg ville sove længe, kunne jeg bare gøre det, eller jeg kunne hænge ud med mine venner. 

Sådan er det på samme måde med poker. Jeg laver faktisk de samme ting, som jeg gjorde dengang, og livet er det samme.

Rent spilmæssigt, er der så noget i strategispillene, som har hjulpet dig i forhold til poker?
ElkY
Demidov er en af mange gamere, som har taget skridtet til poker, her Bertrand 'ElkY' Grospellier.

I Starcraft skal du vide, hvad din modstander er i gang med, så du kan lave en modstrategi, og hvis han så ved, hvad du gør, skal du skifte til en anden, så du bliver ved med at skifte.

Det er det samme med poker. Forskellige regler, forskellige spil men samme psykologi.

I Starcraft og i poker prøver jeg altid at strukturere mit spil.

Hvordan?

I Starcraft har jeg altid en basis-strategi, og når jeg ser min modstander lave noget specielt, vil jeg så afvige fra den strategi og lave et modtræk. Typisk har jeg planlagt noget i forvejen.

Selvfølgelig kan jeg ikke være forberedt på alt, men det hjælper.

I poker er det det samme: Jeg har en basis-strategi, og hvis jeg kan se, at modstanderen justerer sit spil i forhold til det, så ændrer jeg på det.

Som gamer og online grinder betyder din computer sikkert meget for dig. Når du hører om det der skete for nogle highstakes-spillere i Barcelona, hvad tænker du så?

Først og fremmest så spiller jeg aldrig fra laptops.

Hvorfor ikke?

Fordi når jeg rejser har jeg ikke rigtig tid til at spille. Jeg spiller turneringer, nogle side event, kommenterer på livestream, laver interviews.

Så du er ikke en af dem, som lusker op på hotelværelset og spiller online, når turneringen er ovre?

Nej, jeg spiller ikke online, når jeg er ude at rejse. Hjemme har jeg en separat computer til at spille poker. Jeg bruger den kun til at spille på, og jeg surfer ikke engang på nettet fra den.

Så det mener jeg er nok til at holde den sikker. 

Formularen ikke udfyldt korrekt!

Fejl i kommentar

Vent venligst tre minutter med at tilføje endnu en kommentar.

Ingen kommentarer

ALTERNATIV CASINO
Pokerside rangering Bonus
1 LeoVegas Casino €1,000 Anmeldelse
×

Sorry, this room is not available in your country.

Please try the best alternative which is available for your location:

Close and visit page